Лятна академия 2018

ЛЯТНА АКАДЕМИЯ ЗА УСПЕХ И ЗАБАВЛЕНИЯ 2018 ПРЕДСТОИ!

За осма поредна година Заедно в час организира безплатна Лятна академия за ученици от I до XII клас.

Целта на академията е да повиши мотивацията за учене на учениците и да подобри подготовката им по изучаваните предмети.

Часовете по време на академията са водени от новите мотивирани учители по програма Заедно в час. Те са специалисти по различни учебни дисциплини и имат разнообразен професионален опит.

Всички учители в Лятната академия на Заедно в час са обучени по международния модел „Преподавай като лидер“, създаден с фокус върху успеха на всеки ученик.

През 2018 г. година академията ще се проведе в две софийски училища:

– 90 СУ „Ген. Хосе де Сан Мартин“ в кв. Люлин.

– 125 СУ „Боян Пенев“ кв. Младост.

Академията продължава от 30 юли (понеделник) до 16 август (четвъртък), всеки делничен ден  от 9:00 до 12:30 ч.

(Учениците могат да пристигат след 8:00 ч, организираните занимания ще започват в 9:00 ч. Придружителите трябва да вземат децата най-късно до 13 ч.) 

Заедно в час осигурява:

 1. безплатно обучение и учебни материали;
 2. индивидуални и групови занимания с учениците;
 3. специални забавни събития – игри и забавления;
 4. сертификат за успешно участвалите ученици в края на Лятната академия (само за учениците, които имат минимум 10 присъствени дни за цялата академия).

„Заедно в час“ няма да осигурява храни и напитки за учениците на място, затова препоръчваме децата да си носят от вкъщи.

Преди започване на академията са предвидени родителски срещи в двете училища. На тях ще имате възможност да се запознаете с учителите, да разберете повече за работата по време на академията и да зададете всички свои въпроси. Очаквайте допълнителна информация скоро.


NB! В първия ден на Академията (30 юли) всеки ученик трябва да носи декларация на хартиен носител, подписана от родител/настойник, както и разпечатания индивидуален имейл за записване на ученика, който се получава при успешна регистрация по електронната поща.

Тук може да изтеглите декларацията.


Академията и тази година се осъществява благодарение на силната подкрепа на Фондация „Америка за България“, Международния женски клуб – София, Титан Златна Панега, Дънди Прешъс Металс – Челопеч, Банкя и други организации и индивидуални лица. Повече за партньорите на Академията може да научите тук.

От лятото на 2010 през Лятната академия за забавление и успех на Заедно в час са преминали хиляди деца. Всички те и техните родители имат много причини всяка година да изберат да се включат в триседмичното приключение. Повече за техните отзиви, може да научите тук.

В подкрепа на летните обучения има и редица практични причини. Ето част от тях:

 • ✓ Летните занимания помагат на децата не само да поддържат знанията и уменията си, но също да откриват нови интереси и активности.

 

 • ✓ Работата през лятото помага на децата да бъдат по-мотивирани да развиват своето любопитство и желание за работа и през учебната година по по-неформален начин.

 

 • ✓ Традиционно лятната академия се превръща и в любимо място на учениците за създаване на нови контакти и с силни приятелства през лятото.

 

 • ✓ Според различни международни изследвания децата изостават много повече през дългите (летни) ваканции, отколкото през самата учебна година.

 

 • ✓ Загубата на ритъм за учене през лятото е много осезаема и това пречи на учениците да влязат по най-добрия начин в новата учебна година. Това се вижда особено много при деца, чиито родители инвестират целенасочено в занимания през лятото и такива, които нямат подобни възможности или нагласи.

 

 • ✓ Противно на общото мнение, че децата през лятото не искат да правят нищо и само да си почиват, когато са поднесени по подходящ начин, активностите през лятото са много вълнуващи за тях.

 

 • ✓ Лятната академия е страхотна възможност за ученици, които живеят в чужбина през учебната година, да общуват активно на български език и да подобрят знанията си в различни сфери.

Люлин

90 СУ “Ген. Хосе де Сан Мартин”

ул. „Виолета Якова“ , София 1343

Младост 1

125 СУ “Боян Пенев”

ул. „Никола Генадиев“ №1, София, 1784

Учителите по време на Лятната академия за успех и забавления са новите участници по програма Заедно в час. Те са силно мотивирани, с богат професионален опит от различни сфери и вярват, че всяко дете трябва да получи качествено образование, за да успее да реализира своя потенциал.

Кратки интервюта с част от новите учители може да прочетете тук и тук.

Отзиви от ученици:

„Най-много ми хареса, че магически научавам всичко.“
ученик 2 клас, 2016 г.

„Много ми хареса фактът, че разсъждаваме и не е нужно единствено и само да знаем, че едно мнение е вярно и точка.“
ученик в група 8-12 клас, 2016 г.

„Учителката е много мила и българският е много по-лесен с нея, а в моето училище българският ми е от най-трудните предмети.“
ученик в група 8-12 клас, 2016 г.

„Харесва ми, че всеки път, когато влезе в час, госпожата е позитивна и усмихната.“
ученик в 6 клас, 2016 г.

„Прави математиката забавна.“
ученик в 6 клас, 2016 г.

„Прави часовете интересни, лесни, увлекателни, подкрепя ни и ни разбира, не се отказва от нас.“
ученик в 7 клас, 2016 г.

„Учим неща, които не учим в училище.“
ученик в група 8-12 клас, 2016 г.

„Харесва ми, че сложният материал е преподаден по интересен начин.“
ученик в група 8-12 клас, 2016 г.

„Много ми харесва, че всеки има възможност да вземе участие.“
ученик в група 8-12 клас, 2016 г.

Отзиви от родители:

„Всяка година лятната академия дава на детето ми една по-различна форма на обучение, която е насочена към децата, а не назубряне на отделните предмети.“

„Впечатлена съм от хората, които преподават в класа на дъщеря ми. Млади, креативни, с индивидуален подход. Умеят да привлекат вниманието и интереса на децата. Умеят да поднесат информацията по разбираем за децата начин. Уважават личността на детето. В академията дъщеря ми се чувства отлично. Има възможността да развива социалните си умения и работи с учители с креативно мислене.“

„Изключително приятно бях изненадана да получа (по телефон) обратна връзка от учителката на детето си. Похвалата и положителната оценка бяха позитивни за мен и мотивиращи за детето! Благодаря Ви! Бих записала детето си, защото оценяват различния метод на обучение. Смятам, че така се обогатява емоционално и интелектуално.“

„Учителите от Лятната академия са млади, интелигентни, изпълнени с ентусиазъм хора. Впечатляваща е добротата в очите им и в начина на общуване. Ще бъда удовлетворена, ако този метод напреподаване навлезе във всяка една класна стая, във всяко училище, град и село.“

„Детето ми тръгна първия ден с нежелание, но много му хареса и не му се иска да свършва. Това означава, че учителите са се справили идеално.“

„Много приятно съм изненадана, че моята дъщеря може вече да пише на български език. Тя за първи път е на българско училище и съм много доволна. Благодаря на учителите, които преподават на детето ми в Лятната академия!

„Записала съм и двете си деца и двамата много харесват Академията. Чудесно е, че има тази иниациатива, за да не скучаят децата през лятото, за да си припомнят как е в училище. Силно се надявам да успеете и следващата година в ораганизирането й. Чудесно е. Благодря.“

„Добри професионалисти, усмихнати и приятелски настроени към децата. Моят син чакаше всеки ден с нетърпение да отиде на училище и със сигурност и следващата година отново ще бъдем при Вас. Благодаря от все сърце!“

„Учителите са внимателни с децата, обръщат индивидуално на всяко дете внимание. Имат постоянна връзка с родителите.“

„Вече ви хваля пред други родители. Благодаря ви за отношението, което имате към децата. Синът ми с удоволствие посещава Лятната академия през целия период, а аз бях спокойна, че го поверявам в добри ръце. Впечатлена съм от организацията ви и сигурността, която ми дадохте! Благодаря ви!“

Лятната академия на Заедно в час се провежда безплатно за осма поредна година с подкрепата на:

Основни партньори:
НПО партньори

Тук ще може да следите ежедневни акценти от Лятната академия в снимки.

ГАЛЕРИЯ