Левон Хампарцумян


Левон е главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на УниКредит Булбанк от 2001 г. Той е и председател на Управителния съвет на Асоциацията на банките в България и член на УС на БОРИКА.

Левон е член на Управителния съвет на Института за пазарна икономикa. В периода 2008–2012 г. е председател на Настоятелството на СУ „Свети Климент Охридски“.

Левон е носител на Ордена на звездата на италианската солидарност (Ordine della Stеlla della Solidarietà Italiana) и получава титлата Комендаторе от президента на Република Италия Джорджо Наполитано през 2008 г.

През 2007 г. фондация „Атанас Буров” му присъжда приза „Буров” за банково управление, той е обявяван два пъти за „Банкер на годината“ – от списание Finance Central Europe през 2005 г. и от вестник „Банкеръ“ през 2007 г. През 2012 г. пък списание “Мениджър” му връчи приза „Мениджър на годината“.

Левон е дипломиран инженер-химик и професионалният му опит е свързан с ръководни позиции в PriceWaterHouse Coopers и Earnst&Young. В периода 1999–2001 г. той е бил последователно заместник-министър на икономиката и изпълнителен директор на Агенцията за приватизация.
Вижте още членове на съвета