Борислав Стефанов


Борислав е директор за инвестиционни проекти в GlobeCap Investment, дъщерно дружество на инвестиционен фонд от Саудитска Арабия, управляващ над $1 млрд. в сферата на производството и търговията.

От 2009 до 2013, Борислав е директор на Българска агенция за инвестиции – държавна организация, отговаряща за привличането и подпомагането на чуждестранни компании в стартирането и развиването на дейността си у нас. Преди завръщането си в България, той така е бил консултант в Boston Consulting Group (BCG) в Москва, работейки по проекти в областта на автомобилната промишленост и търговия, на телекомуникациите и на потребителските стоки, в различни държави от Източна Европа и Азия. Също така, Борислав е работил няколко години за регионалния офис на „Мерцедес” и „Крайслер” в Дубай, ОАЕ, като координатор на логистичните операции между дистрибуторските центрове в Близкия изток и Европа.

Борислав има магистърска степен по Бизнес администрация (MBA) от Харвардския университет в Бостън (САЩ), магистърска степен по Международен мениджмънт от Regents University (Лондон) и бакалавърска степен по Бизнес администрация и История от Американския университет в България. Той е випускник на Американския колеж в София.
Вижте още членове на съвета